Beveiligingscamera met microfoon

Dat een beveiligingscamera beelden opneemt, weten we natuurlijk allemaal. Het is echter ook mogelijk om hier geluiden bij op te nemen. Dit kan helpen bij het opsporen van de daders. U hoort waar ze het over hebben en kunt aan de hand van het accent achterhalen waar zij vandaan komen. Hier leest u meer over de beveiligingscamera met microfoon.

Een beveiligingscamera met microfoon lijkt vaak een overbodige luxe. Het gaat er natuurlijk om of u de gezichten van de daders herkent, en daar heeft u geen microfoon bij nodig. Toch kan een microfoon vaak zorgen dat de daders ook als u ze niet herkent gepakt worden. Veel inbrekers gaan er nog vanuit dat als ze geen microfoon zien, er ook geen microfoon is. Het kan dus zomaar voorkomen dat er plannen voor nieuwe inbraken worden besproken. Het wordt dan een stuk makkelijker om ze op te sporen. Ook is er makkelijk te horen of het om Nederlanders- of bijvoorbeeld om Duitsers gaat. Dit maakt het zoekveld kleiner- of juist veel groter.

Beveiligingscamera met microfoon: intern of extern

Bij het aanschaffen van een beveiligingscamera met microfoon zijn er meerdere opties mogelijk. Zo kunt u kiezen voor een beveiligingscamera met ingebouwde microfoon, maar ook voor een beveiligingscamera met een externe microfoon. Deze wordt dan naast of in de buurt van de beveiligingscamera geplaatst. Het grote voordeel van een interne microfoon, is dat hij niet opvalt. Inbrekers gaan er dan automatisch vanuit dat er geen microfoon is, en de kans is groter dat er gevoelige informatie wordt besproken. Daarbij loopt het geluid synchroon met het beeld en zal er geen vertraging optreden.

Wanneer u voor een externe microfoon kiest, is het van belang dat de videorecorder over een audio ingang beschikt. Wanneer dit niet het geval is, kan er ook geen geluid opgenomen worden. Over het algemeen zorgt een externe microfoon voor beter geluid dan een interne microfoon.

Wilt u meer weten over audio mogelijkheden bij uw beveiligingscamera? Neem dan contact op middels ons contactformulier of bel naar 085-2738486