Beveiligingscamera wifi verbinding mogelijkheid

Wifi beveiligingscamera’s, ook wel IP beveiligingscamera’s, zijn ontzettend populair. De kwaliteit van de beveiligingscamera’s ligt een stuk hoger dan bij de traditionele en analoge beveiligingscamera’s en ook de beelden zijn veel makkelijker te bekijken. Wilt u meer weten over de IP beveiligingscamera en de beveiligingscamera wifi verbinding? In deze blog vertellen wij u er meer over.

Alle wifi beveiligingscamera’s beschikken over een netwerkaansluiting. Hierdoor is de beveiligingscamera makkelijk op het internet aan te sluiten en krijgt elke beveiligingscamera in uw netwerk een eigen IP adres. Ook wifi is zo wel heel snel geïnstalleerd. Door deze beveiligingscamera wifi verbinding is er communicatie mogelijk tussen uw recorder, de wifi beveiligingscamera en uw computer en/ of smartphone.

Beveiligingscamera wifi verbinding: voordelen

Door uw beveiligingscamera op een wifi verbinding aan te sluiten, zorgt u ervoor dat ook uw beveiligingscamera altijd online is. Iets wat goed past bij het huidige digitale tijdperk. Onderstaand vindt u nog meer voordelen van een beveiligingscamera wifi verbinding.

1. Altijd online toegankelijk

Doordat uw wifi beveiligingscamera aangesloten is op het internet, kunt u de beelden van uw camera altijd en overal via uw smartphone, tablet of laptop bekijken. Ideaal wanneer u niet op kantoor kan zijn, maar toch even mee wil kijken.

2. Beeldkwaliteit

In vergelijking met de standaard beveiligingscamera’s, ligt de resolutie van een wifi beveiligingscamera een stuk hoger. Dit kan zelfs wel tot 4x hoger zijn dan bij een standaard beveiligingscamera. De beelden zijn daardoor haarscherp en eventuele criminelen of indringers goed te herkennen.

3. Goedkopere infrastructuur en makkelijk uit te breiden

Veel woningen en bedrijfspanden beschikken al over netwerkbekabeling. Dit hoeft daarom ook niet opnieuw aangelegd te worden en kan gewoon gebruikt worden voor de wifi beveiligingscamera’s. Daarnaast hoeven deze beveiligingscamera’s niet perse op een recorder aangesloten te worden. Hierdoor kunt u, mits uw netwerk het toelaat, uw netwerk naar hartenlust uitbreiden.

Beveiligingscamera wifi verbinding: nadelen

Om de beveiligingscamera via wifi verbinding te laten draaien, is er een sterke wifi verbinding nodig. Helaas is dit niet altijd het geval, waardoor er sprake kan zijn van ruis en/ of storingen in uw beeld. De beveiligingscamera wifi verbinding kent echter nog meer nadelen, welke vooral met de wifi verbinding te maken hebben. Onderstaand vindt u een opsomming:

1. Stabiliteit en snelheid van uw wifi verbinding

De snelheid en stabiliteit van uw wifi verbinding zijn beiden essentiële aspecten voor een goede werking van uw wifi beveiligingscamera. Veel internetverbindingen zijn prima voor dagelijks gebruik, maar kunnen een zware beveiligingscamera niet aan. Het is daarom belangrijk dat de stabiliteit van uw internetverbinding optimaal is.

Ook de snelheid van uw internetverbinding is essentieel. Veel mensen plaatsen de router op een centrale plek in huis. Zo zorgt u ervoor dat heel het huis van een snelle wifi verbinding is voorzien. Deze snelheid is buiten echter niet zo vanzelfsprekend als binnen, terwijl dat vaak juist de plek is waar wifi beveiligingscamera’s opgehangen worden. Dit komt doordat de snelheid van uw internet afneemt als hij door ‘obstakels’ heen moet. Het afnemen van de internetverbinding kan er toe leiden dat er stukken van de beelden missen.

2. Gevoelig voor hacken

Wanneer u uw beveiligingscamera op het internet wil aansluiten, is een sterk wachtwoord een vereiste. Dit houdt in dat uw wachtwoord niet vanzelfsprekend moet zijn (denk aan: welkom123) en een aantal keer per jaar aangepast moet worden. Wanneer u dit niet doet, is het voor een hacker dodelijk eenvoudig om uw beveiligingssysteem in te komen en met uw beveiligingscamera mee te kijken. Denk eraan dat u na het aanpassen van uw wachtwoord, dit ook doorvoert op uw apparaten. Wanneer dit niet aangepast wordt, kan de beveiligingscamera geen verbinding met het netwerk maken.

3. Overbelasting netwerkverbinding

Veel netwerkverbindingen zijn sterk genoeg om een IP beveiligingscamera aan te kunnen. Toch bent u er daar nog niet mee, want ook hier speelt de snelheid van uw verbinding een grote rol. Het kan namelijk zijn dat uw verbinding na het aansluiten van een extra IP beveiligingscamera of het kijken van een YouTube filmpje overbelast raakt.