Beveiligingscamera te koop: dit zijn de opties

Op het internet, maar ook in fysieke winkels, wordt er ontzettend vaak een beveiligingscamera te koop aangeboden. Het aanbod op gebied van beveiligingscamera’s is inmiddels zelfs zo groot, dat ook kenners soms ‘door de beveiligingscamera’s het bos niet meer zien’. Hier leest u kort waar u op moet letten en wat de mogelijkheden op gebied van een beveiligingscamera zijn.

Bent u op zoek naar een beveiligingscamera, maar weet u niet waar u moet beginnen? Dan is het handig om eerst het doel van de beveiligingscamera op papier te zetten. Wat wilt u met de beveiligingscamera bereiken? Wilt u een overzichtsbeeld- of een gedetailleerd beeld? Wilt u alleen binnen filmen of ook buiten? En ga zo door. Allemaal vragen die u zichzelf kunt stellen om zo de keuze wat makkelijker te maken.

Beveiligingscamera te koop: verschillende beveiligingscamera’s

Het plaatsen van een beveiligingscamera zorgt er niet alleen voor dat u altijd toezicht op uw eigendommen heeft, er gaat ook een preventieve werking vanuit. Zodra een inbreker ziet dat er camerabewaking bij uw bedrijf- of woning hangt, zal hij sneller voor een pand gaan wat dit niet heeft. Zo wordt de kans dat hij gepakt wordt automatisch lager, en kan hij een stuk onbezorgder zijn gang gaan.

Door de beveiligingscamera uit te breiden met een recorder, kunnen de beelden omgezet en opgeslagen worden. Dit is essentieel voor als u, in geval van een incident, de beelden wil terugkijken. Voorheen waren deze beelden vaak van een slechte kwaliteit. Dit maakte het moeilijk om inbrekers te herkennen, waardoor het opsporen flink vertraagd werd. Momenteel komen er door de technologische ontwikkelingen van afgelopen jaren steeds meer goede en hoogwaardige beveiligingscamera’s op de markt. De een nog beter dan de ander. Voorbeelden hiervan zijn infrarood camera’s, de IP beveiligingscamera, PTZ- beveiligingscamera, verborgen bewakingscamera’s

Infrarood beveiligingscamera

Een infrarood beveiligingscamera is ‘s nachts op zijn best. De camera maakt gebruik van infrarood licht, wat ervoor zorgt dat er ook bij minimale lichtomstandigheden goede beelden worden gemaakt.

IP- camera

Een IP- camera maakt gebruik van het Internet Protocol. Dit houdt in dat de beveiligingscamera aangesloten kan worden op het internet netwerk. Deze aansluiting maakt het mogelijk om via internet bewakingsbeelden te streamen en rechtstreeks te bekijken.

Verborgen bewakingscamera

Ook beveiligingscamera’s worden steeds kleiner. Hierdoor kan een beveiligingscamera steeds makkelijker ingezet worden als verborgen bewakingscamera.

Beveiligingscamera te koop: waar moet u op letten?

In de volgende paragraaf zal toegelicht worden waarom een goedkope beveiligingscamera geen slimme keus is. Er zijn echter nog een aantal zaken waar u op moet letten bij de aanschaf van een beveiligingscamera.

Zorg voor een goede lichtgevoeligheid

Overdag presteren bijna alle beveiligingscamera’s goed. De lichtomstandigheden zijn ideaal en het beeld zal erg scherp zijn. Helaas betekent dit niet automatisch dat dit dan ook ‘s nachts geldt.

Vermijd bewegingsonscherpte

Net als een fotocamera presteert een beveiligingscamera goed bij stilstaande beelden. Zodra er wat beweging in het beeld komt, kan dit zorgen voor wazige beelden. Door een beveiligingscamera met een goede bewegingsscherpte aan te schaffen, voorkomt u dat inbrekers niet te herkennen zijn.

Beveiligingscamera: goedkoop is duurkoop

In de folders van prijsknallers als Formido, Gamma en Praxis wordt veelal een beveiligingscamera te koop aangeboden. De prijs van deze beveiligingscamera’s is relatief laag, wat het voor consumenten erg aantrekkelijk geprijsd maakt. Helaas is onzes inziens de prijs het enige goede aan deze beveiligingscamera’s.

Medewerkers van deze bouwketens missen de kennis om u goed te kunnen adviseren. Hierdoor kan het zo zijn dat uw beveiligingscamera niet bij uw beveiligingsvraag past of op de verkeerde plek opgehangen wordt. De beveiligingscamera zelf beschikt vaak over verouderde technologie. Hierdoor is het beeld korrelig en kunt u, noch de politie, de daders slecht tot niet herkennen. Wij raden u dan ook aan om altijd professioneel advies in te winnen voordat u tot koop overgaat.