Een beveiligingscamera goedkoop aanschaffen

Het beveiligen van uw huis vraagt om een fikse investering. Een beveiligingscamera goedkoop aanschaffen bij winkels als Formido, Gamma of Chinese sites is daarom erg aantrekkelijk. Waarom veel betalen als het ook goedkoop kan? Helaas is dit een trend waar veel criminelen dankbaar gebruik van maken. Waarom? Dat leest u hier.

Uw beveiligingssysteem is iets waar u onzes inziens niet op kunt besparen. De kans dat de beveiligingscamera van zulke slechte kwaliteit is, dat een crimineel niet te herkennen is, wordt bij een beveiligingscamera goedkoop aanschaffen namelijk vele malen hoger. U heeft dan wel een beveiligingscamera, maar echt nut heeft het nog niet.

Beveiligingscamera goedkoop aanschaffen bij prijsknallers

Als u het foldertje van een bouwmarkt als de Formido, Praxis of Gamma openslaat, is er een grote kans dat er een fikse korting op een beveiligingscamera in staat. Deze ketens hebben allemaal een betrouwbaar imago, dus wordt er vaak vanuit gegaan dat het een hele goede aanbieding is. Helaas hebben wij in de praktijk gezien dat dit vaak niet het geval is.

Wat een prijsknaller in het niet laat vallen bij gerenommeerde beveiligingscamera aanbieders, is dat het advies vaak te wensen overlaat. Wanneer u naar een specialist gaat, zal u altijd een advies op maat krijgen. Hierin wordt uw beveiligingsvraag, de plaatsing van de beveiligingscamera en eventuele externe factoren in mee genomen. De werknemers bij een prijsknaller zijn vaak niet voldoende geïnformeerd over de werking van de beveiligingscamera, waardoor zij u maar minimaal kunnen adviseren. U heeft dan wel een goedkope beveiligingscamera, maar kunt de uiteindelijke resultaten niet garanderen.

Waarom een beveiligingscamera goedkoop aanschaffen een slecht idee is

Een bouwmarkt is perfect om klus gerelateerde producten aan te schaffen en een site als AliExpress is leuk voor kleine dingen. Helaas is het aanbod van beide aanbieders heel groot. Zo kunt u er ook producten als telefoons en beveiligingscamera’s kopen. De scherpe prijzen bij deze prijsknallers zijn in eerste instantie heel aantrekkelijk. Toch kan dit voor een aardige nasleep zorgen. Onderstaand vindt u redenen om geen goedkope beveiligingscamera aan te schaffen:

  • De modellen kunnen goedkoop aangeboden worden omdat ze of verouderd zijn of van slechte kwaliteit.
  • U wordt bij de installatie en het plaatsen van de beveiligingscamera aan uw lot overgelaten.
  • Doordat de beveiligingscamera vaak verouderd is, loopt ook de technologie achter. Dit kan zorgen voor wazige beelden of een slechte koppeling met de recorder.