Bewakingscamera binnen 

 

Er zijn verschillende soorten bewakingscamera’s op de markt. Zo kun je een bewakingscamera binnen, maar ook buiten gebruiken. Waarom zou je een bewakingscamera binnen gebruiken? En welke camera is het meest geschikt voor jouw woning of bedrijfspand? Een bewakingscamera geeft een veilig gevoel, schrikt inbrekers af en zorgt voor bewijslast wanneer dit nodig is. Zorg er echter altijd voor dat de toegangswegen tot de woning of het bedrijfspand goed afgesloten kunnen worden 

 bewakingscamera binnen

Waarom een bewakingscamera binnen gebruiken? 

Er zijn verschillende redenen waarom je een bewakingscamera zou willen plaatsen. In de woning wordt deze vooral gebruikt om inbraken te voorkomen en om bewijslast te verzamelen wanneer er toch is ingebroken. Ook wanneer je jouw bezittingen wilt beveiligen kan een bewakingscamera goed uitkomen. In een bedrijfspand worden beveiligingscamera’s gebruikt om toezicht te houden op kostbaarheden binnen het bedrijf. Ook kan een bewakingscamera worden ingezet om toezicht te houden op de mensen die het pand binnenkomen. 

 

Waar kan een bewakingscamera geplaatst worden? 

De plaatsing van een bewakingscamera binnen is afhankelijk van het doel dat je voor ogen hebt. Wanneer de camera gebruikt wordt als toegangscontrole is het uiteraard belangrijk dat de camera op de deur gericht is. Soms is het echter wenselijk om een compleet beeld van de ruimte te verkrijgen. Dan zal een combinatie van verschillende camera’s het beste zijn, waarbij de camera’s hoog worden geplaatst. Let bij het plaatsen van een bewakingscamera binnen op de grootte van de ruimte, het aantal in- en uitgangen in de ruimte en eventuele dode hoeken. Wanneer deze hoeken buiten beeld blijven hebben verdachten op deze plekken vrij spel.  

 

Welke bewakingscamera is het meest geschikt? 

Bandit heeft een groot assortiment bewakingscamera’s voor binnen. Welke camera geschikt is hangt af van het doel. Wanneer het met name belangrijk is dat er ’s nachts of in een donkere ruimte scherpe beelden worden opgenomen is een lichtgevoelige camera aan te raden. Een infraroodcamera is in deze gevallen vaak de beste bewakingscamera voor binnen. Wanneer je ook buiten beelden op wilt nemen is een buitencamera noodzakelijk, deze zijn bestand tegen alle weersomstandigheden.  

 

Welke soorten bewakingscamera’s zijn er? 

 

Draadloze bewakingscamera voor binnen 

Wanneer je op zoek bent naar een makkelijk te installeren camera is een draadloze bewakingscamera de beste keuze. Deze maakt gebruik van een accu waardoor er geen kabels getrokken hoeven worden. De camera maakt gebruik van wifi, wat zowel een voordeel als een nadeel kan zijn. De camera is snel geïnstalleerd, maar de kwaliteit van de verbinding is wel afhankelijk van het wifisignaal.  

 

Infraroodcamera 

Voor de beste kwaliteit beelden in een donkere ruimte is een infraroodcamera het meest geschikt. ’s Nachts kan deze camera tot wel 100 meter scherpe beelden opnemen. Doordat er verschillende lampjes rondom de lens van de camera zijn geplaatst neemt deze ook ’s nachts heldere beelden op. 

 

Dome camera 

Een dome camera is een kleine ronde camera met een glazen behuizing. Onder deze glazen behuizing is de camera geplaatst. Deze camera is als reguliere bewakingscamera of als infraroodcamera beschikbaar. Het voordeel van een dome camera is dat deze beter bestand is tegen vandalisme. Wanneer de bewakingscamera op een openbare plek geplaatst wordt kan daarom voor een dome camera gekozen worden. 

 

Verborgen bewakingscamera 

Soms is het nodig om een bewakingscamera te plaatsen zonder dat zichtbaar is waar deze hangt, dan is een verborgen camera handig. Bijvoorbeeld in een winkel of wanneer er sprake kan zijn van criminaliteit onder personeel. Er zijn verschillende soorten verborgen camera’s, zoals bijvoorbeeld een rookmelder met ingebouwde camera, een ronde beveiligingsspiegel met camera of een camera verstopt in een bewegingsdetector. Wees je bij het plaatsen van een verborgen camera wel bewust van de regelgeving. Een verborgen camera mag bijvoorbeeld alleen gebruikt worden als laatste redmiddel bij diefstal of fraude. Daarnaast moet het gebruik van een verborgen camera altijd gemeld worden bij de Autoriteit Persoonsgegevens.  

 

PTZ bewakingscamera 

Soms is een set van bewakingscamera’s niet voldoende om de gehele ruimte te kunnen bekijken. Dan kan het handig zijn om een bewakingscamera te hebben die rond kan kijken door de ruimte. Hier is een PTZ bewakingscamera voor binnen handig voor. PTZ is een afkorting voor ‘pan, tilt en zoom’, ofwel draaien, kantelen, zoomen. De camera kan dan van afstand op een computer of smartphone worden bestuurd, zodat je live volledig zicht hebt op de gehele ruimte. Wanneer er zich een verdachte situatie voordoet kun je inzoomen op de mogelijke daders zodat het best mogelijke beeld wordt opgenomen. Doordat een PTZ camera beschikt over een optische zoom hoef je niet bang te zijn voor kwaliteitsverlies van de beelden.   

 

Plaatsen van een bewakingscamera binnen 

Het plaatsen van een bewakingscamera gebeurt altijd door een specialist van Bandit. Deze installateurs zijn zeer ervaren in het plaatsen van beveiligingssystemen waardoor de best mogelijke bewakingsbeelden worden opgenomen. Deze installateurs houden rekening met bijvoorbeeld tegenlicht van lampen en met de openingshoek. Zo wordt het grootst mogelijke beeld met de bewakingscamera opgenomen. Benieuwd welke bewakingscamera geschikt is voor jouw woning of bedrijfspand? De specialisten van Bandit adviseren je graag!