Net als bij alle andere beveiligingscamera’s, zijn er ook bij de IP beveiligingscamera een hoop zaken waar u op moet letten. Waar moet een goede IP beveiligingscamera aan voldoen? U leest het hier.

De IP beveiligingscamera is een Internet Protocol beveiligingscamera en ongekend populair. Toch zijn er heel wat zaken waar u op moet letten om te kunnen garanderen dat u een goede IP beveiligingscamera heeft. De werking van uw camera valt of staat bijvoorbeeld bij een goede internetverbinding. Indien uw verbinding niet stabiel genoeg is, zal uw beveiligingscamera niet voldoende tot zijn recht komen en kan hij zelfs als slecht bestempeld worden. Benieuwd waar u nog meer op moet letten? U leest het in onderstaande alinea’s

Netwerkaansluiting

Elke IP beveiligingscamera heeft een netwerkaansluiting, dit zorgt ervoor dat u de camera gemakkelijk op uw internet netwerk kunt aansluiten. Dit zorgt er mede voor dat alle beveiligingscamera’s in uw netwerk een eigen IP adres hebben en er communicatie mogelijk is tussen de recorder (NVR), de camera zelf en uw computer of telefoon. Hierdoor kunt u o.a. de camerabeelden realtime op uw computer, telefoon of tablet bekijken. Om dit allemaal tot stand te laten komen is het belangrijk dat u over een goede en stabiele internetverbinding beschikt. Wanneer u dit niet heeft kunnen er kleine stukjes beeld ontbreken, waardoor de beelden van uw beveiligingscamera niet compleet zijn en het kan voorkomen dat een incident niet goed is opgenomen.

Resolutie goede IP beveiligingscamera

De IP beveiligingscamera is zo populair omdat de resolutie erg goed is. De resolutie van een goede IP beveiligingscamera kan wel tot 4x hoger zijn dan een normale beveiligingscamera. Dit zorgt voor haarscherpe beelden waar u iedereen op kunt herkennen. Het is daarom belangrijk dat u zich goed laat informeren over de resolutie. Het zou zonde zijn als u niet optimaal gebruik kunt maken van de beelden.

Online risico’s

De IP beveiligingscamera werkt op het internet. Dit houdt in dat de camera ook gehackt kan worden en mensen via de camera op uw netwerk kunnen komen. Zorg er daarom voor dat u een goede firewall installeert en gelijk het wachtwoord van de beveiligingscamera aanpast. Dit maakt het risico dat mensen met u meekijken aanzienlijk minder.

Resetten

Heeft u een wifi of internetverbinding? Dan komt het fenomeen resetten en het wachtwoord veranderen u vast bekend voor. Vaak omdat de verbinding niet snel genoeg is of iemand het wachtwoord vergeten is. Houd er rekening mee dat wanneer u het wachtwoord aanpast, dit ook op de beveiligingscamera gedaan moet worden. Hiermee voorkomt u dat de beveiligingscamera het niet meer doet.