Beveiligingscamera monteren

Heeft u een mooie beveiligingscamera gekocht? Dan rest alleen het installeren– en het monteren van de beveiligingscamera nog. Wij adviseren altijd dat u dit het best aan een professional kunt uitbesteden, maar met onderstaande tips komt u met een beveiligingscamera monteren zelf ook al een heel eind.

De plaats van de beveiligingscamera is het allerbelangrijkst. Dit zorgt er niet alleen voor dat de inbreker wordt afgeschrikt door de goed zichtbare beveiligingscamera, maar ook dat hij goed in beeld komt mocht hij toch een poging willen wagen. Let er daarom op dat de beveiligingscamera niet te hoog hangt, maar ook niet te laag. In de volgende alinea’s vindt u tips om uw beveiligingscamera zelf te monteren.

Beveiligingscamera monteren: tips en tricks

Elke beveiligingscamera vraagt om een andere aanpak. Zo moet een infrarood beveiligingscamera anders opgehangen worden dan een dome beveiligingscamera. Kan een binnencamera niet buiten opgehangen worden en zo zijn er nog veel meer voorbeelden. Onderstaand hebben wij er een aantal voor u uiteengezet.

Dome beveiligingscamera

Een dome beveiligingscamera moet altijd met de dome naar beneden gemonteerd worden. Zo zorg je ervoor dat de camera een goed zicht heeft op de criminelen en de capaciteiten van het beveiligingssysteem optimaal benut worden.

Infrarood

Een infraroodcamera werkt met tientallen kleine IR lampjes. Dit zorgt ervoor dat er ook ‘s nachts haarscherpe beelden opgenomen worden. Het is daarbij van belang dat de beveiligingscamera niet tegenover een ruit wordt geplaatst. Hierdoor kan de camera last krijgen van de reflectie van het raam, wat de kwaliteit van de beelden niet ten goede komt.

IP beveiligingscamera

De IP beveiligingscamera kan niet te ver van de router geplaatst worden. Als u dit wel doet is de kans groot dat hij het internetnetwerk niet altijd goed pakt, wat kan resulteren in ruis. Kleine stukjes beeld worden dan niet opgeslagen, waardoor u geen volledig beeld van een incident heeft.

Wist u dat…

  • De ideale hoogte van een beveiligingscamera 1 meter 65 is. Zo heeft u een goed zicht op het gezicht van de dader en voorkomt u dat de beveiligingscamera te hoog of juist te laag hangt.
  • Veel beveiligingscamera’s te hoog opgehangen worden. De beveiligingscamera is dan op de bovenkant van het hoofd gericht, waardoor u indien de crimineel een hoofddeksel draagt het gezicht niet kan zien.
  • Een beveiligingscamera als hij binnen handbereik hangt een makkelijk doelwit van vandalisme wordt.