Nu de IP beveiligingscamera ongekend populair is en wifi overal beschikbaar is, zouden we de beveiligingscamera zonder internet bijna vergeten. In deze blog leest u wat de voor- en nadelen van een beveiligingscamera zonder wifi zijn.

In een tijd dat we altijd online zijn, is de analoge beveiligingscamera een betrouwbare en stabiele factor. Tot voor kort was deze beveiligingscamera een stuk goedkoper dan de IP beveiligingscamera. Hierdoor was de keus voor een beveiligingscamera zonder internet voor veel mensen snel gemaakt. Inmiddels is de IP beveiligingscamera een stuk goedkoper en is hij voor iedereen toegankelijk. Tijd om de voor- en nadelen van een analoge beveiligingscamera op een rij te zetten. Bent u benieuwd naar de analoge beveiligingscamera ten opzichte van de IP beveiligingscamera? Lees dan dit artikel.

Voordelen beveiligingscamera zonder internet

Een analoge beveiligingscamera, ook wel beveiligingscamera zonder internet, is een bekende en vertrouwde beveiligingscamera oplossing. Het kent dan ook vele voordelen, waar u als consument veel baat bij heeft! Een analoge beveiligingscamera is niet alleen erg voordelig, hij is ook erg veelzijdig. Hij kan gebruikt worden als standalone camera, als onderdeel van een groter beveiligingscamerasysteem en kan zowel binnen –als buiten gebruikt worden.

Dat de beveiligingscamera niet over internet beschikt lijkt voor veel mensen het grootste nadeel. Toch wordt dit voor veel mensen als grote kracht van de analoge beveiligingscamera gezien. Dit zorgt er namelijk voor dat de beveiligingscamera stabiel is en hij niet gehackt kan worden. Iets wat in het verleden wel heel veel bij de IP beveiligingscamera is gebeurd.

Nadelen beveiligingscamera zonder internet

Zoals elke beveiligingscamera, kent ook de beveiligingscamera zonder internet wat nadelen. Een van de grootste nadelen wordt al in de naam genoemd, namelijk dat de beveiligingscamera niet over internet beschikt. Dit maakt het lastiger om real time naar uw camerabeelden te kijken en is er geen draadloze variant beschikbaar. Hiermee komen we gelijk bij een ander nadeel, namelijk de bekabeling. Een analoge beveiligingscamera heeft verschillende kabels nodig. Dit maakt de installatie lastig en er moeten in veel gevallen kabels getrokken worden.